campings aan zee, strand en duinen

Camping & Village Montescudaio

Camping informatie

Waterpret en luxe onder de Toscaanse zon

Een aquapark met twee grote zwembaden, twee glijbanen, een peuterbad én een waterlagune ligt voor je klaar. Met theatershows, waterspelletjes en sporttoernooitjes zijn je kinderen de hele dag bezig op Camping Montescudaio. Een extra groot voordeel: de animatie is gewoon in het Nederlands. De camping is in 2020 nog eens uitgebreid verbouwd waardoor alles er tiptop uitziet. En de omgeving is schitterend. Je kampeert midden in een bos, in de heuvels van Toscane. De camping ligt op slechts vijf kilometer van de Middellandse zee, dus ook een dagje aan de Italiaanse kust mag niet ontbreken.

Camping aan zee

De camping ligt in een groot bos op de Toscaanse heuvels. Ideaal voor wie van het strand én de natuur houdt. Deze gezinscamping is een goede uitvalsbasis voor een stedentrip. Met nog geen uurtje rijden sta je in het oude Pisa. Kun je die Toren van Pisa eindelijk eens met eigen ogen zien. Maar ook op en rond de camping is genoeg te doen. Zo fiets je in een kwartier naar de Middellandse Zee. En geef toe: iedereen wil tijdens zijn campingvakantie toch wel een dagje naar het strand?

Waterpret in het zwemparadijs

Kunnen jullie niet wachten om in het water te springen? Dan heb je geluk. Camping Montescudaio heeft namelijk ook een prachtig zwemparadijs. Je hoeft de camping dus helemaal niet af voor veel waterpret! Van de twee grote wedstrijdbaden is er eentje iets ondieper. Zo kunnen ook de kleinere kinderen hier veilig zwemmen. De allerkleinste zwemmers kunnen eindeloos genieten van glijbaantjes en waterspeeltoestellen in het peuterbad. Nieuw zijn de twee waterglijbanen, waarvan één met een lengte van wel 80 meter. Ook de waterlagune is nieuw. Door de zachte rubberen bodem en het ondiepe water is dit eveneens een leuke plek voor de kinderen.

Pizza, hamburger of Toscaans diner

Net lekker gezwommen? Dan heb je vast honger. Gelukkig ligt er pal naast het zwembad een gezellige bar waar je wat drinken of een kleine snack kunt halen. En ernaast ligt een groot restaurant. Tijd voor pizza! Of een hamburger, Italiaans broodje of Toscaans diner. Het restaurant heeft een uitgebreide kaart. Heb je toch niet zo'n honger als je dacht? Speel dan nog even een potje voetbal op de sportveldjes. Of ga met de kinderen naar de klimmuur of de grote speeltuin. Op Camping Montescudaio is genoeg te doen!

Lekker luxe logeren in je SunLodge

Je mag kiezen: een mobilhome, of een lodgetent? Wat je ook kiest, de SunLodges op camping Montescudaio zijn gloednieuw. En bijzonder luxe! Zo douche je in de SunLodge BigLeaf en SunLodge Catalpa onder een echte regendouche. Heerlijk, toch? En bij de SunLodge Taiga & Kambi en de SunLodge Pamoja & Kambi krijgen je kinderen zelfs een eigen lodgetentje, naast de grote lodgetent! Kunnen ze ervaren hoe het is om helemaal alleen te slapen. Iets te spannend? Je staat binnen een paar seconden weer bij ze! Jouw luxe verblijf ligt aan een slingerend weggetje midden in het bos. De camping is best groot, maar het voelt toch heel gezellig en knus. En dankzij het vele groen heb je er ook veel privacy.

Nederlands animatieteam

Je kinderen die de vakantie van hun leven hebben: daarvoor ga je toch ook op vakantie? Op deze kindercamping is de kans dat ze een fantastische tijd hebben in ieder geval heel groot. En niet alleen vanwege het aquapark. Ook het animatieteam doet zíjn best om alle kleine campinggasten te vermaken. Met toneelvoorstellingen bijvoorbeeld, waaraan je kinderen mee kunnen doen. Of met sporttoernooitjes. En wees niet bang dat je kinderen er niets van meekrijgen. De animatie is namelijk ook in het Nederlands!

Het Toscaanse leven

Onder de Toscaanse zon is het leven goed. Dit is niet voor niets een van de mooiste regio's van Italië. Rondom de camping vind je verschillende fiets- en wandelroutes om de natuur te ontdekken. Geniet van de prachtige uitzichten of zet koers naar de badplaats Cecina. Neem een duik in de zee of proef van de lokale wijnen op het terras. Ook de steden Pisa, Florence of Volterra zijn leuke bestemmingen voor een dagje uit.

Faciliteiten

  • Zwembad

Contact en adresgegevens

Website
Deze camping is 93 keer bekeken